Zöld energia - alternativ energia - megújuló energia

Zöld energia - alternativ energia - megújuló energia

Zöld energia - alternativ energia - megújuló energia

A mindennapi életben tapasztaljuk, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap nemcsak a vállalatok, cégek, hanem a fogyasztók gondolkodásában is. Sokszor halljuk a zöld energia, alternatív energia, megújuló energia kifejezéseket, de érdemes egy kicsit a jelentésüket pontosítani!

A zöld energia olyan energia, amely természeti folyamatok során állandóan rendelkezésre áll, vagy újratermelődik (napenergia, szélenergia, geotermikus energia, vízenergia, biomassza stb.). Ezeknek a természeti erőforrásoknak a hasznosításával az emberiség a szükségleteit az adott gazdasági fejlettség szintjén kielégítheti, és használatuk ellenére természetes úton újratermelődnek. Ezen energiaforrások jelentős előnye, hogy felhasználásuk a környezetet viszonylag megkíméli.

 

A Vajda Papír Kft. számára a környezetvédelem kiemelt fontosságú. Vállalatunk az ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoport partnereként soroksári központi üzemegységében jövőbarát zöldenergiát használ fel papírtermékei gyártása során.