Kapacitásnövelő beruházás átadása a Vajda Papírnál

Kapacitásnövelő beruházás átadása a Vajda Papírnál

Közel 100 vendég – köztük a kormány és a helyi önkormányzat képviselői, diplomaták, partnerek, vevők és beszállítók, valamint a hazai sajtó képviselői – előtt 2014. június 11-jén hivatalosan is átadásra került a Vajda Papír Kft. legújabb, 1,8 milliárd forint értékű kapacitásbővítő nagyberuházása. 
A június elejére munkába állított korszerű és energiatakarékos gépsor indítógombját Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Vajda Attila, a Vajda Papír alapító-tulajdonos vezérigazgatója nyomta meg.

„Az elmúlt években cégcsoportunk a multinacionális vállalatok egyenrangú versenytársává nőtte ki magát. Szilárdan hiszek abban, hogy minőségi termékekkel, átgondolt stratégiával és kitartással a hazai vállalatok versenyképesek lehetnek az európai piacokon. Köszönöm munkatársainknak, hogy eltökélt, akár tíz-tizenöt éves múltra visszatekintő munkájukkal lehetővé tették azt, hogy ma itt újabb, jelentős eredményekről számolhatok be.” – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Vajda Attila.

A hivatalos átadón részt vett Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke, őexcellenciája Tove Skarstein, a Norvég Királyság magyarországi nagykövete, illetve Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere is.

Az ünnepségen elhangzott beszédében Szijjártó Péter rámutatott: „A Vajda Papír 15 év alatt egy garázscégből Európa-szerte 500 főt foglalkoztató, 22 milliárd forintos árbevételű nemzetközi nagyvállalattá alakult. Ez a történet azt mutatja, hogy a magyar emberek szorgalma, munka iránti alázata, bátorsága és a jövőbe vetett hite képes arra, hogy Magyarországot még erősebbé, ismét Közép-Európa éllovasává tegye.”

Az idén 15 éves, több mint 20 exportpiaccal rendelkező magyar családi vállalkozás a közép-kelet-európai régióban és Skandináviában is jelentős iparági szereplő – négy országban kereskedelmi képviseletet tart fenn, Norvégiában pedig egy 85 főt foglalkoztató papírgyár tulajdonosa.  Az idei magyar és norvég fejlesztéseknek köszönhetően a vállalatcsoport dolgozóinak száma meghaladja az 500 főt, éves készáru-kapacitása pedig a 120 ezer tonnát.

Sajtóközlemények: 1, 2