Tanúsított vállalatirányítási rendszerek és termékminősítések

ISO 9001, ISO 14001

ISO 9001, ISO 14001

A folyamatközpontúságot és minőséget, mint kiemelt értékeket szem előtt tartva Vevőink maximális kiszolgálási színvonalának érdekében MSZ EN ISO 9001:2015 és MSZ EN ISO 14001:2015 irányítási rendszert vezettünk be. Vállalatunk 2004 óta folyamatosan működteti párhuzamosan a két rendszert.

ISO 50001

ISO 50001

Vállalatunk elkötelezett az energiateljesítmény folyamatos növelésére. A Vajda-Papír Kft. 2016. óta MSZ EN ISO 50001:2012 tanúsítvánnyal rendelkezik. A szabvány szerint működéssel mindent megteszünk, hogy az energiacéljaink megvalósuljanak valamint, hogy a működésből eredő energiafelhasználást a lehető legalacsonyabb szinten legyünk képesek tartani.

HACCP

HACCP

Vállalatunk az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő termékek teljes előállítási folyamatának szabályozására HACCP (Hazard Analyze and Critical Control Points) rendszert működtet. A HACCP rendszer kiterjed az alap- és segédanyag-beszerzés, -átvétel, -tárolás, -előkészítés, a termékelőállítás és -értékesítés munkafolyamataira, helyszíneire és az érintett dolgozókra. Ezen előírások betartása elengedhetetle a végső fogyasztók biztonsága érdekében, a kifogástalan minőségű termékek előállításához és forgalmazásához.

FSC

FSC

Vállalatunk FSC® (Forest Stewardship Council®) COC (Chain of Custody) tanúsítvánnyal rendelkezik; FSC MIX kategóriában állítja elő tanúsított termékeket. A tanúsítással vállalatunk hozzájárul a környezet szempontjából helyes, gazdaságilag életképes és társadalmilag felelősségteljes erdőgazdálkodáshoz. A COC eredetkövetési rendszer révén a faanyag a kitermeléstől a papírgyártáson keresztül a késztermékig nyomon követhető.

Nordic Ecolabel

Nordic Ecolabel

Észak-európai államok (Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia és Izland) által működtetett címkézési rendszer, amely a termékek és szolgáltatások előállításának környezeti hatásait mutatja. Azok a termékek, amelyek káros környezeti hatásai kisebbek a megadott mértéknél, megkapják a környezetbarát termékcimkét. Vállalatunk vállalta, hogy önkéntes alapon csatlakozik és követi a Nordic Ecolabel kritériumrendszerben foglaltakat. (Termék-életciklus elemzés, keletkezett hulladékok hatása, minőségi, egészségügyi és funkcionális szempontok.)

BRC

BRC

Vállalatunk 2015. óta BRC Global Standard Consumer Products tanúsítvánnyal rendelkezik. Cégünk a BRC Fogyasztói termékek 4. kategóriájában állít elő és forgalmaz termékeket. A tanúsítással vállalatunk igazolja és bizonyítja az iparágban teljesíthető legmagasabb higiéniai, és termékbiztonsági követelményeknek való megfelelést a beszerzési folyamatoktól kezdve, az előállításon át a kiszállításig.