Híreink

Húsz év után ismét elindult a papíripari szakképzés Magyarországon

Húsz év után ismét elindult a papíripari szakképzés Magyarországon

Húsz év szünet után idén szeptemberben újra elindult a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzése Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vajda-Papír együttműködésében a 2021/2022-es tanévben. A képzés elindításáról a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tavaly novemberben állapodott meg a higiéniai papírtermékeket gyártó Vajda-Papír Kft-vel. Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzésének újraindítása is jól példázza a szakképzés átalakításának fontosságát, ami megfelelően szolgálja az Ipar 4.0 stratégia gazdaságfejlesztési irányait azzal, hogy minőségi, képzett szakemberek állhatnak a gazdaság szolgálatába. Kiemelte azt is: az új papíripari képzés karrierlehetőséget biztosít Dél-Dunántúl régió fiataljainak.

Tovább

6000 rászoruló gyermeket támogat a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül

6000 rászoruló gyermeket támogat a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül

Egy évig ellátja higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermek programjait a Vajda-Papír. A cég a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a "Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak adományozott két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket. A támogatás értéke több mint 15 millió forint. A Szeretetszolgálat játszóterein és játszóházaiban, országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3000 gyerek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékkal, fejlesztő foglalkozásokkal. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 14 oktatási intézményt - 5 óvodát, 5 iskolát, 3 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát - tart fenn, melyekben összesen több mint 2300 gyerek végzi tanulmányait. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékkal élő, halmozottan sérült gyermeket.

Tovább

Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöld kötvény-kibocsátása Magyarországon

Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöld kötvény-kibocsátása Magyarországon

Zöld kötvényt bocsátott ki a Vajda-Papír Kft.

 

Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöld kötvény-kibocsátása Magyarországon, ezt hazánk vezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda Papír Kft. bocsátotta ki 9,9 milliárd forint értékben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP). A kötvény az aukciót követő 90 napon belül egyúttal bevezetésre kerül a vállalati kötvények kereskedésére kialakított kötvényplatformjára, a BÉT Xbondra. A fix kamatozású, amortizálódó kötvény futamideje 10 év, a kötvény kupon mértéke 3,5 %, a hozama pedig 2,82 %. A zöld kötvények jelentős befektetői érdeklődést váltottak ki, az aukció során 16,6 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Vajda Attila, a cég alapító-ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy a tavalyi sikeres, 11 milliárd forintos kötvénykibocsátás után ez a második eredményes kibocsátásuk a jegybanki programban. A 9,9 milliárdos forrással a cég a dunaföldvári üzemének újabb gyáregységgel való bővítését alapozza meg, egyben eleget tesznek a vállalat Zöld stratégiájában foglalt vállalásainak is.

Tovább

2020 rekordév volt a Vajda-Papírnál, az idei kilátások is jók

2020 rekordév volt a Vajda-Papírnál, az idei kilátások is jók

Rekordévet zárt 2020-ban a Vajda-Papír Cégcsoport, és az átadott vagy megindított fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat 2021-es kilátásai is jók. Vajda Attila, a Magyarországon higiéniai papírtermékek gyártásában piacvezető a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója a tavalyi eredmények közzétételének apropóján izgalmasnak nevezte a következő időszakot, amikor beérnek a fejlesztések és a cég előkészíti a tőzsdére lépést, folytatja külpiaci disztribúciójának erősítését. 2022-ben újabb gyáregységgel bővítik Magyarország legnagyobb és Közép-Európa egyik legnagyobb higiéniai háztartási papírtermékeket előállító integrált gyáregységét Dunaföldváron. A Vajda-Papír a teljes magyar háztartáshigiéniai papír export majdnem háromnegyedével a higiéniai papíráruk legjelentősebb hazai exportőre. 2020-ban a cégcsoport összesített árbevétele 52 milliárd forint lett, amely tíz százalékos növekedést jelent 2019-hez viszonyítva, míg az EBITDA 2020-as 6 milliárd forintos szintje több mint megkétszereződött a 2019-es 2,5 milliárd forinthoz képest. 2021-ben a vállalat mind a belföldi, mind az export piacokon a 2020-ban realizált árbevétel enyhe növekedését várja.

Tovább

Magyarország önellátó arcmaszkokból - Új piacon jelent meg a Vajda-Papír

Magyarország önellátó arcmaszkokból - Új piacon jelent meg a Vajda-Papír

Több mint 1,4 milliárd forintos beruházással nagy teljesítményű maszkgyártó gépet állított üzembe a magyar piacon higiéniai papírtermékek gyártásában piacvezető Vajda-Papír Kft. Dunaföldváron. Az új gépsor átadásakor Varga Mihály pénzügyminiszter egyebek mellett méltatta, hogy Magyarország újabb területen vált képessé az önellátásra. Az 1,4 milliárd forintos beruházás 1,045 milliárd forintos kormányzati támogatás mellett valósult meg. Vajda Attila, a 100 százalékban magyar tulajdonú Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója pedig azt hangsúlyozta: az új beruházással biztosítható, hogy nem csak alapvető higiéniai papírtermékekből, de maszkokból sem lesz hiány Magyarországon, még a koronavírus-járvány alatt megnövekedett kereslet mellett sem.

Tovább

Újabb gyáregységet épít 16 milliárdos beruházással a Vajda-Papír Dunaföldváron

Újabb gyáregységet épít 16 milliárdos beruházással a Vajda-Papír Dunaföldváron

Újabb üzemet épít Dunaföldváron a higiéniai papírtermékek piacán vezető magyar tulajdonú gyártó, a Vajda-Papír, a beruházást a gyáregység digitális alapkőletételi ceremóniáján jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója. A pénzügyminiszter kiemelte: a vállalat 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében. A térség életében meghatározó beruházás célja a kapacitásbővítés és a cég teljes alapanyag ellátásának biztosítása, ami stratégia előnyt jelent a vállalatcsoport számára.

Tovább

11 milliárd forintot meghaladó értékben bocsátott ki kötvényt a Vajda-Papír az MNB programjában

11 milliárd forintot meghaladó értékben bocsátott ki kötvényt a Vajda-Papír az MNB programjában

A higiéniai papírtermékek gyártásában Magyarországon piacvezető Vajda-Papír Kft. 11,2 milliárd Forint értékben bocsátott ki kötvényt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP). A kötvénykibocsátásból származó forrásokból a cég a meglévő hiteleinek refinanszírozását tervezi annak érdekében, hogy sikeres működését és jövőbeni beruházásait, köztük dunaföldvári gyárának újabb bővítését megalapozza. A Scope Ratings hitelminősítőtől a Vajda-Papír Kft B+ besorolást kapott stabil kilátások mellett, és a társaság fedezetlen kötvényeit szintén B+ kategóriába sorolta be, ami az MNB által támasztott elvárásnak eleget tesz. A fix kamatozású, amortizálódó kötvény futamideje 10 év, a kötvény kupon mértéke pedig 3,5%.

Tovább

Újraindul Magyarországon a papíripari szakképzés több évtizedes szünet után

Újraindul Magyarországon a papíripari szakképzés több évtizedes szünet után

Több évtizedes szünet után újraindul a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzése Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vajda-Papír együttműködésében a 2021/2022-es tanévben. A képzés újraindítását a megváltozott globális fogyasztási trendek, a műanyagok visszaszorulása, a papíripar egyre jelentősebb hozzájárulása a GDP-hez és az ágazatban foglalkoztatottak számának jelentős bővülése tette indokolttá. További, jelentős támogatást adott a szakképzés újraindításának az is, hogy a koronavírus-járványban felértékelődött az önellátás képességének biztosítása, amihez jól képzett és megfelelő számú szakemberre van szükség ebben az ágazatban is – hangsúlyozta Vajda Attila, a higiéniai papírtermékek piacán vezető Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

Tovább

Több mint 10 tonna higiéniai papírtermék-adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeit a Vajda-Papír

Több mint 10 tonna higiéniai papírtermék-adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeit a Vajda-Papír

Két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda-Papír, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot, melynek fogyasztása jelentősen megugrott ezekből a termékekből.  A Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban a cég emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papír-szükségletét. A cég felajánlotta azt is: a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák. A több mint 15 millió forintos adományt – amely több mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezi - Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át október 15-én a szeretetszolgálat központjában.

Tovább

Papírcsomagolás és környezetvédelmi beruházások a Vajda-Papírnál

Papírcsomagolás és környezetvédelmi beruházások a Vajda-Papírnál

Innovatív környezetvédelmi beruházás a Vajda-Papírnál

 

Tovább csökkenti ökológiai lábnyomát Magyarország vezető higiéniaipapír-gyártója.

 

Jelentős lépést tesz ökológiai lábnyoma további csökkentésében a higiéniai papírtermékeket gyártó, piacvezető Vajda-Papír: két új, tekercses termékük - piaci újdonságként – lebomló, komposztálható papírcsomagolásban kerül a boltok polcaira, nem hagyományos műanyagcsomagolásban. A cég több 10 millió forintot költött az új technológiára, amely több éves fejlesztésük eredménye. Első lépésként két termékkategóriában - papírtörlő és toalettpapír – érhetők el a felelős erdőgazdálkodásból származó (FSC®-tanúsított), újrahasznosítható papírba csomagolt új termékek október közepétől. Az idén 20 éves, több mint 600 embert foglalkoztató, a világ több mint 20 országába exportáló, közel 50 milliárd forint forgalmú vállalat bejelentette azt is: stratégiai céljuk, hogy 2021 végére 30 százalékra emeljék az újrahasznosított anyagok arányát minden jelenlegi műanyag termékcsomagolásukban, ezzel csaknem 300 tonnával csökkentve az új műanyagfelhasználást, és emellett tovább növeljék a papír-csomagolásban megjelenő termékek számát is.

Tovább

Megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai

Megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai

A Vajda-Papír járvány elleni védekezési protokollja nemzetközi példa lehet - Megtérülő befektetés a védekezés.

 

Hosszabb távon is átalakulnak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai a cégeknél; a koronavírus terjedése ellen meghozott intézkedések egy részét a megemelkedő költségek ellenére fenntartják majd a vállalkozások Magyarországon és külföldön egyaránt. A nagyobb biztonság azonban némi megtakarítást is jelenthet a csökkenő betegállománynak, az elterjedtebb otthoni munkavégzésnek köszönhetően, a felértékelődő egészségvédelem pedig a biztonságosan termelő cégeknek kiegyensúlyozottabb és akár nagyobb forgalmat generálhat - hangsúlyozta Vajda Attila, a higiéniai papír termékeket gyártó a piacvezető vállalatcsoport, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója. A koronavírus-járvány idején alkalmazott egészségvédelmi szabályok egy részét a járványveszély megszűnése után is fenntartják a Vajda-Papír magyarországi és norvégiai üzemében. A világ vezető auditor cége, a Lloyd’s Register Európában is kiemelkedőnek nevezte a cég járvány elleni védekezési intézkedéseit. A Vajda-Papír eredményesen alkalmazott, nemzetközi szinten is egyedülálló, üzemi termelésre szabott védekezési protokollját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Országos Vállalkozói Mentorprogramjának mentor vállalataként megosztják a mentorált cégekkel is.

Tovább

Magyarország önellátó a higiéniai papírtermékekből

Magyarország önellátó a higiéniai papírtermékekből

A 100 %-os magyar tulajdonban lévő Vajda-Papír éves higiéniai alappapír gyártása bőven meghaladja a belföldi igényeket, így akár Magyarország önellátása is biztosított lehet ezekből a termékekből, még a koronavírus-járvány alatt megnövekedett kereslet mellett is. Az idén 20 éves piacvezető cég higiéniai papírtermékekből – toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő – exportra is termel, dunaföldvári gyárának, Európa legmodernebb, a régió legnagyobb papíripari üzemének Ooops! márkájú és sajátmárkás termékeit Skandináviába, a Baltikumba és Kelet-Közép-Európa több mint 20 országába szállítják. A külpiaci értékesítés a koronavírus-járvány idején sem állt le, köszönhetőn a rendelkezésre álló, évi 140 ezer tonnás feldolgozó kapacitásnak és a másfél éve átadott, modern technológiájú gyár rugalmas gyártási teljesítményének.

Tovább

Ördög Nóra lett az Ooops! márka nagykövete

Ördög Nóra lett az Ooops! márka nagykövete

Budapest, 2019.04.16. - A Vajda-Papír új reklámfilmjei életre keltik az Ooops! szlogenjét: a „Minden esetre” szókapcsolat ezúttal Ördög Nóra segítségével telik meg tartalommal. A kampányt az áprilisban bemutatott, újgenerációs ti:me Agency jegyzi.

Tovább

Magyarország legmodernebb papírgyárát nyitotta meg a Vajda-Papír

Magyarország legmodernebb papírgyárát nyitotta meg a Vajda-Papír

A 15 milliárd forint összértékű, illetve 15 hónapig tartó beruházás során elkészült új gyáregységet Varga Mihály és Vajda Attila adta át kiemelt partnerei beszállítói és a beruházásban résztvevő vállalatok vezetői jelenlétében Dunaföldváron, 2018. november 9.-én. Hazánk legmodernebb higiéniai-alappapír gyártó és feldolgozó üzeme több mint 100 új munkahelyet biztosít a régióban. A magyar vállalat több mint 20 országba exportálja termékeit, 2013 óta Norvégiában is külön gyáregységük működik, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a környezetkímélő technológiák használatára.

Tovább

Magyarország legmodernebb higiéniai papírgyára épül

Magyarország legmodernebb higiéniai papírgyára épül

Vállalatunk fejlesztési terveit a Magyar Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásai közé sorolta és a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében 4,5 Mrd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Ennek köszönhetően hamarosan felépül Magyarország legnagyobb higiéniai-alappapír gyártó üzeme.

Tovább

Ooops! Minden esetre!

Ooops! Minden esetre!

A Vajda Papír 2011-ben vezette a be a hazai piacra az Ooops! higiéniai papírtermék márkát, amely mára az egyik legnépszerűbb márkává nőtte ki magát a magyar higiéniai papír piacon.

Tovább

Kapacitásnövelő beruházás átadása a Vajda Papírnál

Kapacitásnövelő beruházás átadása a Vajda Papírnál

Közel 100 vendég – köztük a kormány és a helyi önkormányzat képviselői, diplomaták, partnerek, vevők és beszállítók, valamint a hazai sajtó képviselői – előtt 2014. június 11-jén hivatalosan is átadásra került a Vajda Papír Kft. legújabb, 1,8 milliárd forint értékű kapacitásbővítő nagyberuházása. 
A június elejére munkába állított korszerű és energiatakarékos gépsor indítógombját Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Vajda Attila, a Vajda Papír alapító-tulajdonos vezérigazgatója nyomta meg.

Tovább